info@uykusaatii.com

Sık Sorulan Sorular
Buradasınız: Anasayfa / Sık Sorulan Sorular
Sık Sorulan Sorular
Firmamız hakkında tüm merak ettiklerinizi aşağıdaki sorular içinde bulabilirsiniz
Bebeğim tam 4 aylık. Yaklaşık 2 haftadır gece uykuları çok sık bölünüyor ve ağlıyor. Gündüz uykularıda düzensiz ve az. Uyku eğitimi vermek istiyorum ama atak dönemi bitsin istiyorum, sizce neler yapmalıyım, önerileriniz neler?
Bahsettiğiniz ay uykuların gerilemenin yaşandığı aylardandır. Bu nedenle uyku bozuklukları görülmesi olağandır. Sağlıklı uyku alışkanlığı için ayına uygun uyanıklık ve uyku saatlerini gözden geçirmenizi, uyuduğu odanın sıcaklığına, nemine ve üzerine giydirdiğiniz kıyafetlere dikkat etmenizi önerebilirim. Uyanmasının çok fazla nedeni olabilir. İlk akla gelen nedenlerinden biri destek ile uyumadır. Eğer gündüz uyku süreleri ayına göre az ise mutlaka uzatmaya çalışmalısınız. Tabi en önemlisi de altında tıbbi bir neden olmadığını tespit etmek için Doktorunuza danışmanızı öneririm.
Kızım 4 aylık şu an, siz uyku eğitimini ne zaman öneriyorsunuz?
Sağlıklı uyku alışkanlığı doğduğu andan itibaren kazandırılabilir.
Bebeğim 22 aylık gece geç yatıp sabah erken uyanıyor. Öğlen uykusuda 3 saat kadar. Bu alışkanlığı nereden kısarak bırakabilirim?
Öncelikle sağlıklı bilgi verebilmemiz için detaylı bilgi formunuzu ve güncenizi incelememiz gerekiyor. Ancak tavsiyem, ayına uygun uyanıklık ve uyku (gündüz – gece ) saatlerini gözden geçirmeniz, akşam geç yatırmamaya özen göstermenizdir. Öğlen uykusu ayına göre fazla, ayına uygun hale getirebilirsiniz. Bebekler geç yatarsa geç kalkmaz. Aksine erken kalkar. Bu nedenle çok yorulmadan uyumasını sağlamanızı öneririm tüm uykularında. Bu da uyanıklık sürelerini iyi ayarlamanız ile mümkün olacaktır. Bu arada sabah 6 dan sonraki uyanmalar normal kabul edilir.
Çocuğum gezinerek uyuyor, azaltmaya çalışıyorum. Kucağımda bile ağlıyor uyku öncesi. Gezmek istediği için bir tepki midir? Çaresi doğrudan uyku eğitimidir yoksa uyanık yatağa koymak mıdır?
Etkeni birden kesmek daha çabuk sonuç verir. Azalta azalta gitmek ise zaman alır ama doğru ve tutarlı şekilde yapıldığında aynı sonuca ulaşılır. Bunlarda çocuğa ve aileye göre şekillenecek şeylerdir. Ağlamanın farklı nedenleri olabilir. Çok uykusu geldiği ve uyuyamadığı içinde ağlıyor olabilir, rahatsızlığı olduğu içinde. Bunu buradan hiçbir bilgi olmadan tespit etmek imkansız, bu konuda yorum yapmak yanlış olur. Uyanık yatağa koyarsanız kendi kendine uyuması yolunda bir adım atmış olursunuz ve tutarlı ve dirayetli davranırsanız, doğru teknikleri uygularsanız sonuca ulaşabilirsiniz.
Bebeğim uykuda hep direnç gösteriyor, ağlıyor neden olabilir?
Böyle bir durumda uyku aralıklarına ve sürelerine dikkat etmenizi ve tekrar gözden geçirmenizi öneririm, fazla uyanık kalması yorulmasına neden olur, yorulan ve desteksiz uyuyamayan bebeğin, uyuyamadığı için kızmasına bu da uykuya geçmesine engel olabilir. Ayrıca en önemli faktörlerden birisi de odanın sıcaklığı, nemi ve üstündeki kıyafetlerdir. Özellikle yazın sıcak uykuya geçişi zorlaştırıcı etki gösterir.
Ücretsiz Danışmanlık İçin Bizi Arayın